Andligt uppvaknande

Vi går just nu in i en ny fas i världen - ett uppvaknande som sker av mänskligheten. Kanske har du hört om det på annat håll, kanske så kommer det som en nyhet för dig. 

När jag talar om detta uppvaknande, så syftar jag på att vi går in i en ny medvetenhet. En medvetenhet om vilka vi verkligen är - vårt sanna jag. En utrensning av allt det gamla behöver ske så att vi kan omfamna allt det nya. Vi behöver alltså rensa ut på gamla känslor och tankar som inte gynnar oss längre och som står i vägen för vår utveckling. Men det gäller även i vårt yttre liv i form av att släppa taget om relationer som inte gynnar oss längre, eller att sluta ägna oss åt sådant som inte är för vårt högsta bästa. Det handlar om att gå till roten i oss själva för att komma till insikt om vad som på riktigt är viktigt för oss i livet. Kärleken och ljuset ska vara våra vägledare i livet, istället för rädslan och egot. Man pratar om detta fenomen som en frekvenshöjning, att vi höjer vårt medvetande till en högre nivå, vårt högre jag helt enkelt. Det kan som sagt låta skrämmande, men egentligen så är detta det absolut bästa som kan hända oss. Vi har aldrig varit i så stort behov av en förändring som just nu, du är antagligen fullt medveten om hur mycket hemskheter och hat som florerar mer än någonsin i världen idag. Allt baserat på så mycket rädsla. Det är därför vi behöver vakna upp, så att vi inser vad det är som händer samt vilken förmåga att påverka varje individ har. Personligen så avstår jag ifrån att titta på och läsa om nyheterna, för det drar lätt in mig i mörkret. Är du känslig som person så skulle jag gärna råda dig att göra detsamma, för det gynnar ingen att du blir nedstämd, inte minst dig själv. Det är inte där vi hämtar energi, hopp och handlingskraft. Syftet är att vi alla ska vara i ljuset, så vi kan sprida detta till vår omgivning.

Mycket av detta uppvaknande som sker handlar alltså om personlig och spirituell utveckling, att du ska våga rannsaka dig sjäv och vara sann emot dig själv. Det innefattar även att vi ska släppa taget om vårat ego, att vi med andra ord ska börja rikta vårt fokus mer på hur vi kan hjälpa andra, snarare än hur andra människor kan gynna oss. Att släppa taget om vårt ständiga ha-begär, och inse att vi egentligen inte behöver så mycket som vi tror. Men även att släppa på vårt kontrollbehov och istället acceptera vart vi befinner oss och att inte kämpa så mycket för att få allt vi vill, utan känna tillit till att det kommer så småningom. Vi behöver börja tänka i ett större perspektiv och se en mening i allting som sker. Ofta när vi ställs inför svåra situationer så innebär det att vi ska lära oss något, och när du inser det så kan du lättare hantera den och se det som en möjlighet till att växa. När vi möter vårt inre mörker så belönas vi med desto mer ljus, och det är väl värt. Det finns något väldigt tillfredsställande i att ha det synsättet, för det inger ett lugn av att allt är som det ska och att allt som sker är för ditt absolut bästa. Då slutar man att kämpa emot så mycket hela tiden utan låter istället allting ha sin gång.

Jag vill betona att denna transformation såklart är ett fritt val, för vi lever i den fria viljans zon. Däremot så vill jag gärna uppmuntra dig till det, för det är den vackraste upplevelsen du någonsin kommer att få vara med om. Det är som att befinna sig i paradiset, för paradiset kommer inifrån och är inte en specifik plats. Tänk dig den mest fantastiska och euforiska upplevelsen, att känna den villkorslösa kärleken i dig själv och till allt annat levande. Man känner en sån enorm tacksamhet över att få leva, och inser hur livet och allt levande är ett mirakel och att vad som helst är möjligt! Du känner dig äntligen fri - fri ifrån alla krav och förväntningar. Men den bästa beskrivningen är kanske att du känner att du äntligen är hemma, och att du inte är ett dugg ensam, eftersom sanningen är att vi alla är ett. Är det inte det vi alla egentligen söker livet igenom fast skillnaden är att vi tror att det vi söker finns utanför oss själva? Men det är såklart inte bara en dans på rosor, för du kommer att få möta dina djupaste rädslor, och många av oss väljer ju helst att fly ifrån sina känslor. Men du kommer också att märka att du överlevde, att det trots allt bara är känslor som behöver få komma till tals och läka. Så det är otroligt befriande samtidigt som det kan göra ont. 

Min egen upplevelse av uppvaknandet var starkt. När jag var med om det så förstod jag till en början inte vad det var som hände, för det var egentligen inte ett medvetet val. Jag hade alltså inte då vetskapen om hur vi börjar gå in i en ny tid av ett andligt uppvaknande, jag visste inte ens om att jag hade en spirituell sida vid den tidpunkten i mitt liv. Så det som startade hela processen var att jag kände att det var dags för en förändring, då jag än en gång hade hamnat i ett utmattningsläge som bidrog till att jag var tvungen att sjukskriva mig. Jag har även under större delen av min livsstid haft problem med spänningshuvudvärk, något som var kopplat till hur jag varit totalt fast i mina tankemönster som bestod av oro och rädsla. Men jag kände helt enkelt att jag måste en gång för alla gå till botten med mina problem och bestämde därför mig för att börja med meditation och yoga. Jag började även vistas ute i naturen så ofta jag kunde och orkade. Det tog nog ungefär ett par veckor tills jag var med om ett magiskt möte som var otroligt känsloladdat. Det var ett möte med någon som jag har ett själsligt band till, som skedde för att det skulle hjälpa mig att se mitt sanna jag och utvecklas på ett djupare plan. Så det var efter detta som någonting stort började hända inom mig, som en explosion av känslor. En stor utrensning av känslor började ta fart, och jag förstod absolut ingenting. Från ingenstans dök djupa känslor av sorg, rädsla och ensamhet upp. Känslorna hängde liksom utanför mig själv och jag kunde inte stoppa dem, som en bägare som inte kan sluta att rinna över. Men när jag successivt fick släppa ut allting så fick jag också kontakt med något nytt, nämligen den villkorslösa kärleken och ljuset inom mig. Det var som att nya dörrar började öppnas, och jag började känna eufori och en känsla av att ha hittat hem. Som att mitt inre mörker fick möta ljuset, en integrering av inre sorg och lycka. Ett pendlande mellan den gamla världen och den nya världen tog fart. 

Det kan vara så att processen för många startar utan att vi förstår det, att det börjar med att vi kommer till ett vägskäl där vi känner att det är dags för en stor förändring en gång för alla. Det kommer alltså inte att hända om du inte är redo för det, så det är viktigt att man heller inte pushar på för mycket utan låter det får gå i sin takt. Jag tror även att upplevelserna kan se ut på olika sätt, det här är ju bara min erfarenhet. Men det underlättar oerhört mycket att förstå vad det är som pågår, att det inte är något fel på dig utan att du egentligen går igenom det viktigaste skedet i ditt liv. Hade jag inte hittat någon som kunde vägleda mig på min resa och förklara för mig vad som hände så hade det blivit en ännu tuffare upplevelse, så jag hoppas att jag ska kunna vara det stödet för andra! Så om det är så att du själv går igenom ett andligt uppvaknande just nu och behöver hjälp i detta, eller om det kanske är så att du blev inspirerad och vill ha hjälp med vad du kan göra för att ta del av denna resa, då är du varmt välkommen att boka in en tid hos mig. Känner du dig skeptisk och ett inre motstånd till det hela, så kan det vara så att du helt enkelt inte är redo för det. Detta är ju en så pass stor transformation, och vissa kanske inte är menade att gå igenom det i denna livstiden utan i senare liv, då man har kommit till en mognad som gör en redo. Men om du vet med dig att du är en gammal själ, så kan det mycket väl vara så att det är dags för dig att öppna upp dig för den nya världen. Det vet egentligen bara du.

Ett tydligt symtom på hur en stor del av mänskligheten går i dvala just nu och verkligen behöver öka sitt medvetande är hur vi konstant pumpas med distraktioner - distraheringar som gör allt för att vi inte ska rikta blicken inåt. Jag syftar framförallt på teknikens utveckling, inte minst på hur många av oss nästan konstant har näsan i mobilen eller datorn och har fullt upp med sociala medier. Vi lever i en väldigt informationsrik tid, där media hela tiden matar in olika budskap i våra huvuden. Det är tyvärr sällan man ser människor idag som kan finna sig i att faktiskt göra ingenting, utan det handlar hela tiden om att vara sysselsatt så mycket som möjligt. Inte undra på att vi har ett stort samhällsproblem med mycket stress, utmattning och psykisk ohälsa. För hur ska vi kunna må bra när vi aldrig känner efter? Som tur är så har vi ett val, vi behöver inte ta del av detta om vi inte vill. Om vi bara kan öppna våra ögon och se på riktigt vad det är som händer, då kan vi också förändra. Det handlar om att vi ska bli medvetna om hur många av de ideal som man ser idag inte är sunda för oss, och istället för att fastna bakom en skärm så behöver vi lämna den hemma och ge oss ut i naturen och bara vara. För då händer något - vi börjar plötsligt upptäcka vår kontakt med vårt inre.  

Det vi behöver göra är att spräcka bubblan av illusionen - illusionen om hur verkligheten ser ut och hur samhället fungerar. Jag brukar uttrycka det som en känsla av att man sitter fast i klorna av samhällets system. Det finns ett beroende av alla samhällsfunktioner och en känsla av att man inte riktigt kan göra som man vill utan att man måste följa regler och normer. Exempelvis så känner man sig ofta otroligt maktlös när det kommer till sin ekonomi. Men sanningen är att det behöver inte vara på det här viset, vi är själva skapare av vår verklighet. Allt fler vågar gå sina egna vägar och försörjer sig på sätt som man tidigare inte trodde var möjligt och det traditionella arbetet är inte längre lika uteslutande. En del av själva uppvaknandet handlar om detta, att se igenom denna inbillade verklighet och inse vår egen kraft. Att följa vårt hjärta och lita till våra känslor, att våga satsa på det vi verkligen drömmer om. Men det handlar framförallt att göra denna världen till en bättre plats att leva på! Att vi alla har en gudomlig kraft och villkorslös kärlek inom oss som vi behöver upptäcka, för när vi gör det så inser vi att allt vi behöver finns inom oss. Men vi ser inte bara med kärlekens ögon på oss själva, utan även på alla våra medmänniskor och hela universum. Ju fler vi är som går igenom detta, desto större skillnad gör det på vår planet och vi kan därmed möta det onda med det goda. Kärleken övervinner allting, det är något som jag tror starkt på! Så öppna ditt hjärta, både för dig själv och för resten av världen!

Jag vill avslutningsvis rekommendera en bok, den heter Lev livet fullt ut - Din väg till ett andligt uppvaknande och är skriven av Eckhart Tolle som är en känd andlig lärare. För mig så är han en stor inspiration, han besitter otroliga krafter i att vägleda andra människor till att vakna upp då hans ord har en transformerande och magisk effekt!