Är du en ljusarbetare?

Ljusarbetare, ljusbärare eller jordängel - kärt barn har många namn. Men den gemensamma nämnaren är en önskan om att sprida ljus till omvärlden och en stark känsla av att ha kommit hit till jorden av en anledning, nämligen för att följa ditt livskall. Det kan ta tid innan du kommer fram till vad det innebär för just dig, men just känslan av att det finns ett större syfte med att du är här kan följa dig redan från tidig ålder. Men vad innebär att sprida ljus? Det finns många sätt att göra det på - det kan vara genom att vägleda människor på olika sätt i livet, ge healing, upplysa människor som andlig lärare eller inspiratör, arbeta inom vården, eller hjälpa djur och natur. Det kan egentligen vara allting som innefattar att på olika sätt hjälpa mänskligheten och jorden i stort, och måste inte nödvändigtvis vara något som sticker ut i mängden. Du är menad att sprida din visdom och kunskap, men också din empati och förståelse. Och det finns otroligt många sätt att göra det på.

Eftersom vi just nu går igenom en enorm transformationsprocess på jorden där mycket mörker kommer upp till ytan, så behövs ljusarbetare allt mer. Vi kan så klart alla göra skillnad, men vissa av oss har fått särskilda uppgifter att utföra här på jorden. Det är både en gåva, men kan också ibland kännas som en börda. För det kan kännas som en överväldigande och stor uppgift att uppfylla, och ofta vill vi gärna till en början dra täcket över huvudet och blunda för den. Det uppstår lätt en känsla av att "inte ska väl jag". Man kan känna sig så liten i förhållande till det man är kallad till att göra. Men det får ta den tid det behöver, för ibland kan vi behöva gå igenom en inre transformation först. Vi behöver först se vårt eget ljus för att på riktigt kunna sprida det vidare, och för att kunna se ljuset i världen och hos andra människor. Det kan vara en smärtsam process, eftersom det innebär att mycket gammalt som vi har gått runt och burit på behöver komma upp till ytan. Det är otroligt djupgående, och kan innebära mycket smärta. Hur stark processen blir beror egentligen på vad du har gått igenom i ditt liv, eller kanske till och med ifrån tidigare liv. Det kan också bero på om du tidigare har förnekat och försökt gömma dig ifrån det som har smärtat inom dig. Men detta är precis som det ska vara, hur svårt det än kan kännas. För det är så här vi på riktigt kan komma i kontakt med vårt sanna jag, och verkligen se oss själva för den vi är. Men det viktiga att vi bär med oss här är att det är övergående.

Vägen till att finna oss själva och vårt livskall, kan vara en svår och krokig väg. Fyllt av prövningar och utmaningar, allt för att vi ska kunna bära med oss den kunskap som vi behöver för att kunna hjälpa andra människor. Det kan yttra sig i form av olyckliga relationer, psykisk ohälsa, eller känslan av att aldrig vara på rätt plats och att inte passa in någonstans. Just där och då, så kan det kännas meningslöst och tomt. Det kan vara helt omöjligt att förstå varför man ska utsättas för allt detta, och ofta känner vi oss här otroligt vilsna. Det är lätt hänt att offerkoftan kommer på, och det är också fullt förståeligt. Men i efterhand så är det så mycket lättare att lägga ihop pusslet, och se varför man har fått gå igenom allt detta. Då kan en tacksamhet infinna sig, eftersom man förstår att det här var enda sättet att till slut hitta rätt väg. Så ingenting av det du har gått igenom har varit förgäves eller bortslösad tid. Allt har en mening. Vi får bära med oss att vi ibland behöver tappa bort oss själva, för att kunna finna oss själva.

Men förr eller senare så kommer vi till ett vägskäl. Hur lång tid detta tar kan bero på hur envisa vi är att hålla fast vid gamla beteende- och tankemönster och hur öppna vi är för att se på vår situation med nya ögon. Men ibland kan vi få hjälp med detta utifrån, dock inte på det sättet som vi kanske hade tänkt. Det kan exempelvis vara i form av en traumatisk händelse, sjukdom, livskris eller genom ett själsfrändemöte. Egentligen allt som bryter ifrån din vardag, och som väcker dig ur din slummer. Och då kan det ibland behövas händelser som verkligen skakar om din verklighet. Händelser som tvingar oss att ändra vårt perspektiv, och som får oss att omvärdera hela vår självbild och vårt liv. Det kan handla om att vi behöver lära oss att älska oss själva, eller att sluta ljuga för oss själva. Att inse vad vi faktiskt behöver i livet, och att börja följa vårt hjärta. För ofta så är vi så fast i vårt gamla sätt att leva och se på saker, att vi har svårt att utmana den bilden vi har byggt upp av livet. Plötsligt kan stora insikter och aha-upplevelser dyka upp. Tankar som det är ju det här jag ska göra, eller att inse att man lever ett liv som gör en olycklig. Det är så viktigt att vi kommer till den här punkten, då vi förstår att vi är menade för någonting så mycket bättre och större. Vi är menade att leva fullt ut, som fria själar. Inte fyllda med rädslor som sätter begränsningar för oss i livet.

Som ljusarbetare så präglas man ofta av en känsla av att vara annorlunda, vilket inte är konstigt eftersom vi sticker ut i vårt sätt att se på världen och i våra ibland storslagna ambitioner med livet. Det kan kännas väldigt ensamt till en början, när vi inte än har förstått vem vi innerst inne är och hittat likasinnade människor som förstår oss. Vi har också ofta väldigt nära till våra känslor och de kan yttra sig i starka former, både på gått och ont. Vi bär på otroligt mycket kärlek inombords som kan yttra sig i form av en önskan om att göra världen till en mer kärleksfull plats där alla är lika värda. Ordet fredsmäklare är starkt kopplat till oss ljusarbetare. Vi har ofta en inkännande och empatisk förmåga, som kan innebära att vi lätt känner både smärta och glädje hos andra människor. Inte minst så är vi också väldigt andliga människor, även om vi kanske inte nödvändigtvis har identifierat oss som det till en början. Att vara andlig kan innebära olika för olika människor, men i det stora hela så bär vi en inre tro om att allt är så mycket mer än det vi ser. Vi har ofta stark stöttning ifrån våra änglar och guider, som mer än gärna hjälper oss framåt på vår livsväg. Ljusarbetare går ofta hand i hand med att vara en gammal själ, då det är nödvändigt att samla på sig mycket livserfarenhet för att komma långt i sin själsliga utveckling och för att på bästa sätt kunna hjälpa andra människor eller jorden i stort.

Om du känner att du kan identifiera dig med det jag skriver, men känner dig rädd för att kliva in i din kraft, så är ett tips att ta allting med väldigt små steg till en början. För det är ofta när vi går för snabbt fram som rädslan kan ta över. Ett första steg, som på sätt och vis egentligen är ett stort steg, är att komma till insikt om vad som är ditt livskall. Nästa steg är att acceptera det, och våga närma sig det. Det är inte meningen att allting plötsligt ska ske på en gång, utan allting kommer att klarna med tidens gång ju mer du arbetar med din egen personliga utveckling och blir tryggare i dig själv. Ett annat råd är att spendera så mycket tid som möjligt ute i naturen och i meditation, eftersom det kommer att hjälpa dig att landa mer i dig själv och det du kom hit för att göra. Så länge vi lyssnar till vår inre röst, så kommer vi alltid dit vi ska.