Älskade moder jord

05.04.2020

I tider som dessa är det viktigare än någonsin att hålla sig jordad. Det är så lätt att dras med i oron och rädslan som härjar på olika håll just nu, speciellt för en högkänslig person eller empat. Inte nog med att du har dina egna tankar och känslor att hantera, även andras energier kan påverka ditt mående. Energier som det inte är meningen att du ska bära.

Redan nu kan man se flera förändringar hos mänskligheten på olika sätt. En påtaglig förändring är att allt fler väljer att spendera tid ute i naturen, en naturlig del i detta är förstås att vi inte har så mycket till val just nu med den isoleringsfas vi befinner oss i. Skogen öppnar då sin trygga famn för oss och ger oss sin kärlek och tröst, samtidigt som den får en möjlighet att andas och återhämta sig. Något som förhoppningsvis kommer resultera i att vi månar om och värdesätter moder jord på ett helt nytt sätt framöver.

Som ett resultat av detta märks mitt i all denna oro också ett lugn. Lugnet som kommer från närvaron, då vi inte kan fly längre. Vi har inget annat val än att möta oss själva och våra rädslor nu. Och hur jobbigt och skrämmande det än må kännas, så generar det någonting vackert. Genom att bryta sig igenom fasaden, rädslan och mörkret så kommer vi också nå fram till sanningen och därmed frigörelsen.

Ju mer vi befinner oss i nuet desto mer lättar den tunga bördan från våra axlar. Att undvika att springa in i framtiden och jaga efter svar efterlämnar en större frustration, som i sig grundar sig i en motvilja till att våga stanna där vi är här och nu. Men om vi kan acceptera och omfamna verkligheten så som den ser ut just nu, så kan ett helt nytt perspektiv infinna sig och det blir lättare att se meningen bakom det som sker.

Så tack, och åter tack moder jord för att du finns och hjälper oss att hitta tillbaka till oss själva men också till kärleken, tacksamheten och närvaron 💚