Brist eller överflöd?

22.06.2022

Oavsett vart vi befinner oss, så kan vi alltid finna saker att känna tacksamhet över. Ändå är det så lätt att fastna i bristtänkande i form av vad vi saknar, istället för vad vi har. Vi är oftast i grunden naturligt programmerade till att leta efter fel, och detta skapar i sin tur en disharmoni inombords. Hur ska vi kunna må bra, när vi alltid har vårt fokus på det som är dåligt? Hur ska vi kunna skapa mer av det vi vill ha, när vi fokuserar på det vi inte vill ha? Bristtänkande skapar mer brist, och tankar om överflöd skapar mer överflöd. Det vi fokuserar på, är det som växer. 

Hur snabb är du att fastna i en känsla av brist? Så fort du ställs inför en utmanande situation, hur reagerar du? Kan du känna en tacksamhet över att du utvecklas och lär dig något nytt, eller tänker du "typiskt att det här alltid ska hända mig". När vi alltid har det här reaktiva förhållningssättet till livet så skapar vi bara mer motstånd. Den största utvecklingen sker när vi bemöter utmanande situationer på ett nytt och positivt sätt, och inte när allting bara går vår väg. Sedan kommer vi märka att ju mer vi följer detta, desto mer flöde får vi i livet. 

Överflöd handlar inte första taget om det som vi kan se och ta på, utan den känslan kommer inifrån. Att vara full av kärlek, inre harmoni, tacksamhet. Det är i första hand en känsla, som sedan speglar sig i vår fysiska värld. Men då blir det som en bonus, snarare än något vi är beroende av och måste ha.

Vill du lära dig mer om hur du kommer hit och få ta del av viktiga verktyg för att arbeta med din personliga utveckling, såsom ditt förhållningssätt till livet? Skicka ett mail så berättar jag mer 🤍