Det inre vetandet

28.05.2021

Somliga upplevelser är så pass djupa och komplexa att de är svåra att klä i ord. Förståelse handlar inte alltid om att kunna ta in något på ett intellektuellt plan, det handlar även om din inre känsla. Hur vet du att du är en gammal själ? Hur kan du veta att du läker sår från tidigare liv? Vad kommer vetskapen om att du är menad att leva med en speciell person ifrån? Du kan inte förklara detta med logik, du känner bara ett starkt inre vetande. Känslor och energier kan ibland tala ett så mycket starkare språk än faktiska ord.

Många som exempelvis har genomgått ett andligt uppvaknande, mött sin tvillingsjäl eller funnit sitt livskall kan uppleva precis den här känslan. Delvis en önskan av att rent logiskt förstå vad det är som händer och varför, samtidigt som du vill kunna berätta för andra om dina upplevelser. Känslorna tenderar att vara djupa och omtumlande vilket gör att det inte borde gå att ifrågasätta att det är på riktigt, men likväl som känslan är stark så kan förvirringen vara onekligen påtaglig.
När du finner andra människor som delar samma upplevelse som dig så skapar det en känsla av att tala samma språk, kanske till och med ett band eller släktskap. Du behöver inte förklara dig eftersom personen i fråga redan vet. Och det är just det som det handlar om, det är inte meningen att du ska tänka dig till förståelse utan det räcker att du vilar i din inre vetskap.

Bara tanken och förståelsen för den högre plan som vilar över oss eller universums oändliga dimensioner kan stundvis kännas svindlande och överväldigande. Vilken tur att vi då inte måste förstå, utan kan luta oss tillbaka och lita till att vi kommer dit vi ska 💚