Det nya väntar

05.01.2020

Dags att blicka framåt mot nya horisonter. Det är inte bara ett nytt år vi står inför, utan även ett nytt decennium. Den starka energin som råder just nu viskar om att vi kommer få se en hel del stora positiva förändringar framöver, både på ett personligt plan men även ur ett större perspektiv.

Men att välkomna förändringar innebär också ibland avslut. Någonting som kan upplevas otroligt tungt och skapa starkt motstånd, på grund av känslan av förlust. En känsla som kan vara svår att hantera, och som vi tenderar att vilja undvika till varje pris. Att släppa taget kan upplevas som någonting negativt eftersom det delvis ingett en känsla av trygghet och stabilitet, men också på olika sätt varit meningsfullt för oss. Även om vi tar farväl av någonting som vi inte mår bra av, så kan det fortfarande finnas fina minnen som ligger kvar.

I den här processen så är det viktigt att tillåta sig själv att få vara närvarande, och ge utlopp för de känslor som uppstår, för utan att bearbeta så blir vi också fast i gamla känslor och mönster som hindrar oss från att komma vidare. Men lika viktigt som det är att läka, är det att så småningom våga släppa taget och öppna upp för vad som väntar där framme. Att ha tilliten till att det gamla kommer att ersättas med någonting bättre, som ger oss det vi innerst inne önskar och behöver, är någonting som underlättar processen. Medvetenheten om att det finns en högre plan och mening, och att vi inte kan styra över allting. Att helt enkelt släppa taget om kontrollen, likväl som det vi lämnar.

Bara för att någonting känns svårt, så betyder det inte att det är fel. Det som ofta skapar smärtan handlar om känslan av separation, som i sin tur skapar en inre tomhet och ensamhet. Ibland kan det till och med vara en saknad av något som mestadels varit skadligt, men som vi tror att vi har behövt för att exempelvis känna oss fullkomliga eller tillfreds i livet. Men att möta den här tomheten är inte farligt, utan här får du en möjlighet till att själv fylla det tomrummet med din själsliga närvaro och kärlek. Det är den kraften som är den mest essentiella, som alltid finns där och som du aldrig kan förlora. Du är din egen stabila och starka klippa. Även om grunden tycks raseras under dina fötter, så är du trygg.

När läkningsprocessen så småningom börjar nå sin fullbordan så kommer en känsla av frigörelse att infinna sig, som innebär att du brutit dig loss från något som har begränsat dig och hindrat dig från att skina på det sätt som du är menad att göra. Det handlar om att visa att din självkärlek kommer först, och varenda gång du sätter gränser för ditt eget välmående, så stärker du dig själv på ett själsligt plan.

Låt detta inte förvillas med egoism. För skulle vi alla bara tänka på varandra, så skulle vi leva i en högst obalanserad värld. Vore inte snarare en värld, som frodas i kärleken och omtanken till oss själva, en väldigt vacker sådan? Självkärlek leder ju till ännu mer kärlek för våra medmänniskor, allting hör samman. Det vi heller inte tänker på är att vi också hjälper våra medmänniskor att utvecklas genom att stå i vår egen kraft och säga ifrån. I stort sett allting ger en möjlighet till att växa i oss själva, beroende på hur vi väljer att bemöta det.

Låt kärleken till dig själv få leda dig vidare framåt på din livsväg - då kan du vara trygg i att du är på rätt spår och att det som får din själ att sjunga väntar på dig där framme 💛