Egots barriärer

24.06.2019

När vi tänker att vi skyddar en annan människa eller oss själva, så kan det i själva verket göra mer skada än nytta. Såsom när vi stänger av våra känslor, för att inte bli sårade. Men det innebär också att vi skadar oss själva genom att vi inte är sanna mot oss själva, men också blockerar kärleken vi känner till en annan människa och möjligheten att ta emot kärlek.

När vi går in i dessa tankebanor så är det egot som styr. Egot i oss vill kontrollera saker, istället för att bara ha tillit och låta livet få ha sin naturliga gång. Och innerst inne vill vi nog alla egentligen få ha kvar de relationer som är menade att stanna i vårt liv, snarare än att hålla fast vid något som inte längre gynnar oss bara för att vi intalar oss att vi behöver det för att det känns tryggt och bekant.

Det finns många historier och ursäkter som vi kan intala oss i vårt huvud i syfte att få uppehålla den bild av hur vi tänkt att vårt liv ska se ut. Men om vi vågar släppa på detta och känna efter vad vår magkänsla säger så kan det bli en annorlunda berättelse. Vår inre känsla ljuger aldrig, däremot kan vi ibland förväxla den med vårt ego som kan vara enormt övertygande emellanåt.

Så våga släppa taget om det som inte är menat för dig. Det lämnar utrymme för någonting större och bättre, för du förtjänar det absolut bästa 🧡