Ensamhetens dolda gåva

10.11.2019

Det ligger någonting vackert i ensamheten, eftersom det är i ensamheten som vi kan upptäcka att vi faktiskt inte är ensamma. Det är ju då vi får möjligheten att finna oss själva, och bygga upp en djupare kontakt med en högre kraft. För vad handlar ensamhet om egentligen? Det innebär ju att vara bortkopplade från vår inre väsen, och med allting runtomkring.

När du ständigt är omringad av andra människor, så är det lätt att tänka att du inte borde känna dig ensam. Men faktum är att du kan ibland känna dig så fruktansvärt ensam i andra människors sällskap. Kanske för att du inte känner dig sedd eller förstådd, eller för att det är människor som du inte själv valt att umgås med. Det är så mycket vi gör för att vi känner att vi måste. Men är det verkligen sant? Har vi inte ett val, eller handlar det om att vi är rädda för konsekvenserna?

Så vi kan känna oss ensamma både i vårt eget sällskap eller i sällskap med andra människor. Oavsett så bottnar det i någonting djupare. Ett tomrum som behöver fyllas med själslig näring och meningsfullhet. Att förstå vem du på djupet är.

Vi behöver ha människor i vårt liv som talar vårt språk, men för att finna dem så kan vi behöva lära oss förstå och uttala vårt eget språk först. Så var inte rädd för ensamheten, den kan snarare vara vägen till någonting större, som du saknat hela ditt liv. Utforska, och se vart vägen leder dig...