Hitta din balans

30.04.2024

För mig är det så viktigt att hitta balansen mellan att sträva framåt och att gå inåt. Vissa perioder eller dagar kan jag behöva ägna mer tid åt vila, läkning eller egentid - medan jag andra perioder känner mig otroligt inspirerad och mest vill skapa och följa min själs längtan. Faktum är att det förstnämnda, ger mig kraft åt det andra.

Det är lite likt att acceptera att årstider skiftar - att nyttja och förvalta energierna på bästa sätt, för det är då du kan känna det där inre lugnet och tilliten. Det är en av de bästa fördelarna med att ha eget företag för mig, för då kan jag anpassa mina dagar så som det passar min naturliga rytm. Det är en otrolig frihetskänsla.

Men det kan bli för mycket av det goda åt båda hållen - ibland har jag upptäckt mönster av att jag kör på för mycket och min "maskulina energi" som vill prestera tar över. Då behöver jag dra i handbromsen och lugna mig i min iver. Jag har insett att jag inte tror ett dugg på "att jobba hårt för att komma dit du vill" - jag tror snarare på att må så bra som möjligt längs vägen. Det är frihet för mig.

Jag har även hamnat för mycket åt andra hållet, där jag tappat handlingskraften för att jag blivit för uppslukad av mina inre processer, så att jag haft svårt att fokusera på annat.

Men det som är balans för mig behöver inte vara det samma för dig - och det jag vill uppmuntra till är att hitta din egen balans och vara uppmärksam på när "din bägare rinner över".

Så vart befinner du dig just nu på din vågskala? 🤍

/ Lovisa