Känslornas budskap

27.10.2020

Dagens affirmation: 

Alla mina känslor är tillåtna.

Tänk om det inte finns någonting fel i att vara ledsen? Tänk om de känslor som vi upplever som negativa, inte är problem som behöver lösas? Tänk om vi bara kan få landa i det som känns svårt, och helt plötsligt upptäcka en inre frid trots att det vi upplever känns som ett stormigt hav?

Våra känslor är egentligen som en dold gåva eftersom de kan berätta så mycket för oss, och en och samma känsla kan betyda helt olika saker beroende på hur dina behov ser ut för dagen eller vem du frågar. Ett behov av att gråta kan signalera en läkningsprocess likväl som att du är överansträngd och behöver ta dig tid till att vila. Som ett tecken på att du trätt över gränsen och behöver dra i handbromsen. Frustration och ilska kan visa att du behöver sätta gränser för dig själv, och att du kväver din egen röst och förmåga till att uttrycka dina åsikter. Ångest kan visa på att du sätter för höga krav på dig själv och att du går emot dina behov och din egen vilja. Kanske så väljer du snarare att lyssna till vad andra har för synpunkter, och är rädd för vad din omgivning ska tycka om du går din egen väg.

Men sedan finns det också de känslor som bara behöver få komma upp till ytan för att kunna omfamnas och därmed släppa taget om, det kan handla om gamla känslominnen som dyker upp. Vi behöver oavsett lära oss att vila i våra känslor, och att det inte är någonting som vi måste ta bort. I stillheten så kan vi våga närma oss det vi känner, och på så sätt även få en djupare förståelse för vad vårt inre har att berätta, snarare än att fly från våra känslor. De kommer oavsett alltid ikapp oss på ett eller annat sätt, eftersom de vill tala om något för oss. Vi behöver lyssna, lyssna, och återigen lyssna.

Du kan inte värdera dina känslor i rätt och fel, för oavsett vad du känner så är det din sanning. Och det är i sanningen som den verkliga transformationen sker och du kommer i kontakt med ditt sanna jag. Vilka känslor bär du på inombords just nu? Kan det finnas ett dolt budskap för just dig?