Känslornas dans

12.10.2018

Som känslomänniska så har livet en ständig och stark koppling till våra känslor. Ena stunden kan du sväva på moln och tycka att livet är fantastiskt, och ibland så kan du känna dig ensammast i världen. Det kan kännas och verka som extrema vändningar, men för oss känslomänniskor så är det helt normalt. Det är för att vi känner och tar in allting på ett så djupt plan. En vacker solnedgång kan skapa känslor av eufori, medan att exempelvis kolla på nyheterna kan skapa en djup sorg i vårt hjärta.

Men det är viktigt att acceptera den här delen hos oss själva, för det är så lätt att fastna i tankemönstret av att "det är någonting fel på mig". Speciellt när människorna i vår omgivning inte speglar allt det som vi bär på inombords. Det är lätt att fråga sig varför inte andra människor kan se och känna det man själv gör, och det är här det ofta skapas ensamhetskänslor. Att man är den enda som känner så djupt, fastän det egentligen är långt ifrån sanningen. 

Men vi behöver finna en balans i att ge oss tid till att landa i våra känslor, och i att inte fastna i dem. Att kunna skifta mellan att djupdyka i oss själva och ge oss den omtanke och kärlek vi behöver, men att också våga bryta detta med att bjuda in lättsamheten i vårt liv. Det lätta i livet behövs för att väga upp djupet inom oss, och det finns en enormt frigörande kraft i att skratta och leka. 

Livet behöver balans, det är då vi mår som bäst. Men det som är balans för dig behöver inte vara det för någon annan, eftersom vi alla har olika behov. Introverta har ofta ett mycket större behov av introspektion och hämtar därigenom sin energi, medan extroverta får sin energi genom mötet med andra människor. Därmed inte sagt att vi behöver båda delar. Så vi behöver ta reda på vad balans innebär för oss, och hitta vår egen livsrytm. Inte styras av hur andra lever sina liv. 

Allting blir så mycket lättare i livet när vi faktiskt börjar lyssna till vad vi behöver. Då kommer inte den där känslomässiga berg och dalbanan ta över vårt liv, utan vi kan istället följa med och njuta av resan 💛