Kärlek och rädslor

28.02.2018

Sann kärlek är något utav det mest fantastiska som finns, och många är vi som önskar att få uppleva den där djupa och själsliga kontakten med en annan människa. Men den har ofta två sidor. För kärleken kan också vara det mest skrämmande som finns för vårt ego, eftersom det innebär att vi kan förlora något som betyder otroligt mycket för oss. Det kan uppstå rädslor för att bli sårad, eller för att kärleken är obesvarad. 

Vägen ut ur den här inre kampen som vi kan hamna i med vårt ego är att inse att vi inte kan kontrollera allting. Vi kan inte styra andra människors val och viljor. Vi kan inte tvinga någon att stanna, och i ärlighetens namn så vill vi nog inte behöva göra det heller. Villkorslös kärlek handlar inte om tvång, tvärtom - den handlar om frihet. För allt som är påtvingat och forcerat kommer ifrån vårt ego. En betryggande insikt att bära med sig här är att om det är meningen, så kommer det att bli så. 

Egentligen så är det vårt inre motstånd som gör det så himla svårt - när vi inte kan acceptera risken att det kanske inte går som vi vill. Men om vi kan göra det, och acceptera livets naturliga gång, så kan vi också släppa på vår rädsla.

Men det är viktigt att också veta att det är okej att vara rädd. Omfamna den här rädslan, och låt det bli en spegling av dig, snarare än av någon annan. En spegling av tidigare sår och rädslor som uppenbarar sig igen. Rikta uppmärksamheten mot dig själv, och se hur du är ansvarig för dina känslor. Det är när vi kan göra detta som vi verkligen växer på ett själsligt plan. 

Men det viktigaste är egentligen att vi inte låter våra inre rädslor förstöra och överskugga något som är så vackert. Och så länge vi inte identifierar vår rädsla som sanning, så kan vi se igenom den. För oftast så handlar det om våra egna sår, och inte verkligheten 💜