Kärlekens kraft.

28.04.2018

Någonting magiskt sker när vi skiftar vårt synsätt från att se på en människa genom egots ögon, till att istället se med kärlekens ögon. För vårt synsätt färgar andra människor. Det färgar hela vår värld. Och det är upp till oss vilka färger vi vill använda. Så genom att vi ser kärlek, potential och allt det vackra i andra människor, så lyfter vi upp dem och får dem att blomstra ännu mer. 

Men det är dock lätt att fastna i att analysera andra människor. Att leta efter brister och fel, vilket gör att vi istället förstärker dem. För allt som vi fokuserar på växer i styrka. Så vi har inte bara förmågan att välja hur vi ser andra människor, vi har även förmågan att påverka andra människor genom att sända ut energier av kärlek och acceptans. För även om vi inte uttalar det vi känner och tänker, så når det ändå fram till våra medmänniskor. 

Många av oss kan ha en väldigt hård inställning till andra människor för att vi är så rädda för att släppa in. Så vi letar helt enkelt efter anledningar till att inte göra det. Detta byggs lätt upp till hjärnspöken som tenderar att ta över vår tankeverksamhet. Men här är det egot som dominerar. Och egot kan säga både det ena och andra, allt för att begränsa och hindra ditt hjärta att känna in. Hjärtats röst, som vet vad som egentligen är sanningen. Som kan se igenom slöjan av illusioner och rädslor. 

Det är så viktigt att vi påminner oss själva om att ingen av oss är perfekt. Vi har alla våra brister, vi har alla vårt bagage, och vi har alla våra osäkerheter och rädslor. Men villkorslös kärlek handlar om att älska utan kriterier och särskilda ramar. Att älska även bristerna, eller åtminstone acceptera dem. Om vi kan se förbi allt detta, och se bortom ytan, så kommer vi att upptäcka något magiskt vackert. Nämligen en annan människas själ. En energi som är så ren och full av kärlek. Det är det vi alla i grund och botten består av. Vi är alla fantastiska, vackra och fullkomliga i vår unika uttrycksform. 

Så se din omvärld och medmänniskor med kärlekens ögon, och var uppmärksam på hur allting börjar skifta.