Kärlekens ögon

13.12.2019

När du förändrar ditt synsätt från rädslans ögon till kärlekens ögon, så sker det ett magiskt skifte. När vi är styrda av vår rädsla så ser vi bara problem, hinder och begränsningar. Vi ser vad som inte är möjligt, och anledningar till att något inte kommer att fungera. Det kan vara en kärleksrelation, arbetssituation eller att följa vår innersta dröm. När vi väl börjar leta fel, så kan vi finna hur många som helst om vi är riktigt kreativa.

Ofta handlar rädslor om att det är tidigare minnen som blir triggade som du sedan projicerar på nya händelser - kanske att du blivit djupt sårad tidigare, och därav förutsätter att det kommer ske igen och gör allt för att förhindra det. Eller att du har tidigare erfarenheter av misslyckande, och inte vågar ta steget för att bevisa motsatsen i rädsla för att få ännu en bekräftelse på att du inte klarar av det. När rädslan och smärtan sitter så pass djupt, så har du börjat identifiera dig med den, med en tro på att du är det du presterar.

Så frågan är: Ser vi verkligen klart på vår situation när vi är fast i ett tillstånd av rädsla? Hur kan det bli en rättvis bedömning och hur kan vi följa det som vi längtar efter, om vi bara lyfter fram det som är bristande och fel?

Jag har under en lång tid tänkt: "Är det lätt så är det rätt" - något som har legat i bakhuvudet och påverkat mig i mina livsval. Och även om så även är fallet ibland, så kan det i andra fall vara en felbedömning. För hur ska vi kunna utvecklas om vi inte blir utmanade? Handlar det kanske egentligen om en rädsla att lämna sin trygga vrå, och att våga testa det som inte är säkert för att upptäcka nya sidor hos sig själv?

Bara för att relationer inte alltid håller för livet, så behöver det inte innebära att de var fel. Bara för att du väljer att byta riktning i livet, så behöver det inte innebära att det du tidigare gjort varit förgäves. Det kan tvärtom vara det som ledde dig dit du är idag. Detta är för att livet är komplext och styrs av en högre kraft som vi inte alltid förmår oss att förstå, därav behöver vi gå igenom processer för att utvecklas på ett djupare plan och komma dit vi önskar.

Ibland är det bästa vi kan göra att acceptera vår förmåga att inte kunna förstå och ha svar på allt, utan bara vila i närvaron, där problem inte finns. Om vi istället börjar utgå ifrån vad kärleken vill säga oss, så kan vi finna en acceptans, tro och tillit till livets gång.
Med detta vill jag önska er alla en fin lucia - se till att sprida lite extra ljus och kärlek till din omvärld idag, och inte minst till dig själv. Se med kärlekens ögon även på det som tynger dig, även i de tuffaste tider så finns det en möjlighet att se glimtar av ljus 💛💫