Läkningens kraft

04.08.2020

När vi tillåter oss att känna smärta så är det i själva verket en läkningsprocess som tar form. Även om det för stunden känns som att vi håller på att gå sönder så är det precis tvärtom - vi är i processen att bli hela i oss själva. Det är när vi vågar känna alla känslor som en transformation kan ta plats, och hur smärtsamt det än kan kännas så leder det oss på vägen hem, till oss själva.

Att gå igenom livet genom att uppehålla en fasad och gömma undan sina sanna känslor gör oss varken mer hela eller lyckliga. Utifrån kan det se ut som att man är så stark, men inombords så gömmer sig sårbarheten. Det är som att vi inbillar oss att om vi trycker undan våra känslor, så finns dem inte längre. Men det som sker är att känslorna förblir kvar i det fördolda och vi lever då i begränsning, istället för att få läka och bli fria. Det vår själ längtar efter allra mest är just frihet - att få stråla i sin fullaste glans.

För en känslomänniska så är det dock helt omöjligt att förneka våra känslor, eftersom det är detta som genomsyrar hela vårt liv och är essensen av vår själ. Allting är känslokopplat, och att stänga av dina känslor är som att blunda för din sanna natur och leva i en grå värld utan några färger. När det är meningen att du ska måla världen med ditt rika inre liv, oavsett om det är i glädje eller sorg. Allting behöver få finnas.

Vägen till lycka är genom sanning, och det innebär att omfamna alla livets kontraster. Vi kan inte känna sann glädje utan att ha upplevt sorg - det är när vi vågat möta mörkret som vi kan släppa in ljuset. Mörkret är ej att befara, utan snarare flykten från oss själva. Det är när vi inte är i kontakt med vårt inre som en tomhet uppstår, som vi febrilt försöker fylla med sådant vi tror att vi behöver i det yttre. Men det enda som kommer att kunna fylla vårt inre tomrum är vår egen närvaro, kärlek och omtanke.

Jakten är över, du kan stanna upp och äntligen vila. Inom dig gömmer sig en skatt som innehåller allt det du alltid längtat efter, och den bara väntar på att du ska öppna den.