Läkningsprocesser

18.05.2022

Jag vet att många genomgår intensiva läkningsprocesser just nu och därför vill jag komma med några hjälpande ord på vägen Det finns aldrig någonting fel i att känna känslor - det väsentliga är hur vi bemöter dem. Så hur tar du emot dig själv när du är i ett sårbart läge? Det svåraste när vi genomgår djupgående transformationsprocesser är att inte döma oss själva. Vårt intellekt vill så gärna förstå vad det är som sker och vill ha kontroll över situationen, och samtidigt som vi läker oss själva så dyker tusentals tankar upp av följande natur:

Det är ingen som kan förstå mig

Det är någonting fel på mig

Det kommer aldrig att gå över

Jag klarar inte detta

Behovet av att värdera kommer in i bilden och i detta skapar vi motstånd till det som är, vilket i sig förstärker känslorna och skapar ångest. Bara för att en känsla är obehaglig så är den inte fel, faktum är att den mest obekväma känslan kan vara precis det vi behöver känna för att fylla tomrummet inom och läka. Det är ofta den känslan vi vill fly från mest, men att känna är aldrig farligt. Många bearbetar känslan av ensamhet och det är genom att möta den som vi blir hela och fullkomliga i oss själva. 

Nyckeln är att omfamna oss själva i kärlek och acceptans och det är här vi växer som mest. Så byt ut tankarna av motstånd till:

Allting är precis som det ska vara

Jag har tillit till processen

Jag tillåter alla känslor att få finnas

Jag älskar mig själv villkorslöst

Kan du se skillnaden? Känslorna kommer att frigöras på ett helt annat sätt när vi släpper motståndet och omfamnar oss själva Vill du ha stöd och hjälp i din egen läkningsprocess? Skicka ett mail till mig på: lovisa@ljuslangtan.se 🤍