Lärdomarna

19.09.2022

Vad kan jag lära mig av den här situationen?

Det är en fråga som jag numera alltid bär med mig i alla utmanande situationer. I många fall är känslan av motstånd vår instinktiva reaktion på motgångar, men vi har alltid ett val. Vi pratar om att vi vill utvecklas, men vi glömmer lätt att bekvämlighet och utveckling inte går ihop. 

Det är så här vi vänder på situationer och tar tillbaka kraften, och det är detta som är sann utveckling. Saker kanske inte alltid blir som vi tänkt oss, men det blir som det ska. Vi vill så gärna ha kontroll, men vi kan inte förstå allting på ett intellektuellt plan, speciellt inte i stunden det händer. Klarheten och insikterna kan komma först i efterhand, när vi väntar in dem, inte jagar dem.

Det fina är att när vi väl börjar öppna våra ögon så finns det alltid lärdomar. För det är faktiskt så. Allting är lärdomar. Allting bara är. Hur tror du att det här synsättet skulle påverka ditt liv? Det innebär att inte vara ett offer för allt som sker utanför dig, eftersom du inte går runt och reagerar på allting. Du är medveten om att du skapar det liv du vill leva, genom att ge kraft till det du vill se växa 💛