Livets motgångar

16.03.2018

Varje gång vi råkar ut för en utmaning i livet så får vi också en möjlighet att välja hur vi vill respondera på den. Antingen så kan vi se det som något dåligt, kanske till och med att vi blir "bestraffade" för något. Att vi är offer för våra omständigheter. Eller så försöker vi se det ljusa i den här motgången. 

Det innebär inte att vi inte kan erkänna för oss själva att det är svårt och jobbigt. Utan snarare att trots detta se att det ligger en dold gåva bakom. För det finns alltid en mening och lärdom som vill uppenbara sig, men vi behöver öppna våra ögon för den. Och då kan vi istället fråga oss när vi ställs inför en jobbig situation: "Vad behöver jag lära mig av detta?" 

För att ta ett exempel som vi alla kan relatera till så kan många av oss bli så otåliga när vi blir sjuka. Framförallt när det är ett sånt där långdraget sjukdomsförlopp som inte vill ge med sig. De flesta av oss kan då bli frustrerade över vår kropp, och undra varför den måste göra så här mot oss. Ett inre motstånd kommer lätt fram med en enda önskan: Att bli frisk. Något som vi annars så lätt tar för givet. 

Redan där kan vi se ett syfte, nämligen tacksamheten. Vi behöver motgångarna för att kunna känna oss tacksamma, för annars tar vi så lätt allt för givet. Vi glömmer att tacka vår kropp när den fungerar. Istället så märker vi tydligt när den plötsligt inte gör det. 

Men ofta så handlar det om mycket mer än så. Din kropp är din bästa vän, eftersom den visar när något är fel. Så att du blir sjuk kan också vara ett tecken på att du behöver stanna upp och vila, och hitta tillbaka till din kraft. Du kanske känner igen tankegången "varför händer detta nu när jag inte har tid?" Det är för att du behöver återhämtningen mer än någonsin. Det är något utav det viktigaste som finns. 

Vi måste lära oss att måna om vår hälsa först och främst. För vi är så många som bara går på autopilot i vardagen och glömmer bort att känna in hur vi mår. Så lyssna på din kropp, men också på livets lärdomar. Tro på att allt är för ditt eget bästa, så kommer du se att livet bara vill dig väl. 🙏🏻