Ljusarbetarens utmaning

03.12.2021

Den största utmaningen och lärdomen för ljusarbetare är att se ljuset i oss själva. Vi har sällan en enkel väg att vandra och innan vi vaknar upp är det vanligt att vi går vilse och fastnar i mörkret. Det finns en mening med att vi behöver göra den här resan eftersom det är här vi hämtar livsnödvändiga insikter, lärdomar och verktyg på vägen som vi behöver för att kunna både hjälpa och läka oss själva likväl som andra människor. Vi transformerar energier och det är i mörkret som vi också kommer i kontakt med ljuset. Många ljusarbetare är sökare som upplever en stark meningslöshet innan vi förstått vårt uppdrag på jorden, men bär ofta med sig en stark inre vetskap om ett högre syfte. Vår livsuppgift faller på plats i samma stund som vi hittar hem till oss själva. 

Vårt ljus växer i samband med att vi stärker kärleken till oss själva och allt runtomkring, men också lyssnar till vår sanning och inre längtan. Ofta är det någon yttre händelse som väcker oss och får oss att börja upptäcka vår kraft. Men det är en process och det här ljuset kan komma och gå. Det kommer stunder när vi känner oss totalt uppfyllda av det och känner oss överväldigade av villkorslös kärlek till mänskligheten - och andra stunder när vi går in i rädsla och tvivlar på våra förmåga till att göra skillnad. Den här tron kan vackla fram och tillbaka innan vi vågar stå starkt och stadigt i vår kraft men det är en del av utvecklingen. 

Det kan finnas många fler blockeringar som hindrar oss från att våga stå fullt i vårt ljus - rädslan för att bli dömd, missförstådd, ifrågasatt eller att inte våga bli sedd. I så fall är frågan: Vågar du se och acceptera dig själv för den du är? Det finns alltid ett starkt, klappande hjärta för våra medmänniskor och önskan att göra skillnad - men samtidigt så bryr vi oss så pass mycket att det för vissa kan kännas som ett överväldigande ansvar att ta på sina axlar eftersom vi inte vill skada någon eller göra fel. Det kan kännas lockande att bara dra täcket över huvudet och gömma sig. Men samtidigt så växer sig den där inre känslan allt starkare och vi kan till slut inte blunda för den. 

Känner du dig träffad? Vågar du lysa ditt ljus? 💛