Ljusarbetarens väg

19.03.2021

Hur finner du din livsväg som ljusarbetare?

Det är minst sagt utmanande tider för många ljusarbetare just nu, och allt fler vaknar upp till sitt livsuppdrag. Med tanke på den rådande kris världen befinner sig i behövs ljuset mer än någonsin, då mörkret kommer upp till ytan för att transformeras. Detta blir framförallt påtagligt för ljusarbetare, eftersom vi är som ett känsligt och finstämt instrument för att känna in allting som pågår runtomkring oss. Så när världen lider kan det kännas både i kroppen och själen, därav är det många ljusarbetare som genomgår utrensningar just nu som handlar om att släppa taget om det som hindrar oss från att stå i vår fulla kraft. Det är för att vi kommit hit för att utföra ett läkningsarbete, och likt ljuspelare är vi utspridda runtom jordklotet för att sprida vårt ljus och höja frekvensen på jorden. Ljuset är kraftfullt och läkande, och i ljuset blir även mörkret påtagligt. Det är här transformationen sker och vi kan vakna upp till vårt sanna jag. 

Vägen som ljusarbetare här på jorden kan till en början kännas som allt annat än en dans på rosor, och kommer med många utmaningar och prövningar. Något som kan skapa känslor av förvirring och frustration inombords, inte minst väcka många frågeställningar såsom:

 • Varför blir jag så prövad i livet?
 • Varför måste jag genomgå sådan smärta?
 • Varför har jag fått möta så många relationer som varit destruktiva?
 • Varför känner jag mig inte hemma någonstans?
 • Varför kan jag inte hitta ett arbete som känns meningsfullt?
 • Varför har jag haft så mycket problem med min hälsa?
 • Varför förstår ingen mig? 

Listan kan göras lång.. men antagligen känner du igen dig i åtminstone flera av dessa frågeställningar, om inte alla. Svaret är i grund och botten lärdomar och inre utveckling. De svårigheter vi får möta i livet, är också vår största läromästare. Det är dem som kommer göra det möjligt för oss att hjälpa andra människor eftersom vi lärt oss via egna erfarenheter, men framförallt är det en igångsättare för vårt eget läkningsarbete, vilket är förutsättningen för att kunna hjälpa andra människor att läka. Våra livserfarenheter blir därav likt ett förberedande inför det som komma skall, då vi till slut kommer till ett vägskäl och är redo för att vakna upp till vårt sanna jag och livsuppdrag. Men då vi alla har vår unika livsväg att vandra så finns det inget färdigt svar på när tiden är mogen, det hänger även på hur du väljer att bemöta livets prövningar - fortsätter du att följa det som förväntas av dig och gå emot det som du känner innerst inne är rätt för dig, eller kan du släppa taget och börja leva utifrån ditt hjärta? 

Det svåraste med resan är när du inte är medveten om din sanna kraft och det bakomliggande syftet till att du finns här på jorden, då kan det kännas som att världen är emot dig. Men i själva verket så sker allting för ditt högsta bästa, för när vi möter motgång efter motgång så har det någonting att berätta oss, det handlar om att vända dig åt rätt riktning och hjälpa dig börja rannsaka dig själv. Inte minst är det lärdomarna kring dessa utmaningar som får dig att komma till insikt om vem du är och på vilket sätt du kan hjälpa människor. Det du kämpat mest med i ditt liv, kan vara det som du är menad att sprida vidare kunskap om till din omgivning. Ljusarbetare har ofta en stark, inre känsla av det finns en högre mening med sitt liv, men tenderar att hamna vilse på vägen. Du testar vägar, men ingen känns rätt. Du känner kanske att du inte passar in någonstans och har svårt att finna människor som förstår dig. Ju mer du fastnar i huvudet kring vilken väg som är rätt för dig, desto mer tappar du din riktning. Men den stora utmaningen ligger i att lyssna inåt - vad är det ditt djupaste inre längtar efter? Vad väcker den brinnande lågan i dig? Vad får dig att gråta av meningsfullhet och glädje? Det som du är menad att ägna ditt liv åt, är det som berör ditt innersta väsen. För att leva ett liv som ljusarbetare sträcker sig i många fall utanför normen och innebär att gå din egen väg, och det kan vara lika skrämmande som fantastiskt. Men det är den vägen du ska följa, och förr eller senare kommer du att inse det.

Sanningen är att ju mer tid du lägger ned på det inre arbetet, desto mer kommer ljuset att lysa på vägen framåt. För en stor del av ditt livssyfte är just att läka dig själv. Det är mitt i omfamningen av förvirring, sorg och rädslor som insikterna och klarheten börjar träda fram. Det är en del av resan som leder dig dit du ska, att lyssna till din inre känslovärld blir därmed som att finna din inre vägvisare. Ljusarbetare har en fantastisk inbyggd inre kompass som vi är menade att använda oss av för att navigera oss framåt i livet, och det är när vi lär oss att lyssna till den som dimman skingras och vägen blir klarare. Men en stor barriär som många ljusarbetare behöver överkomma är att vi tenderar att tvivla på vår kraft och förmågor, vilket på sätt och vis är ironiskt med tanke på att vi kommit till jorden för att vi har speciella gåvor att dela med oss av. Hur kommer det då sig att vi förminskar oss själva? Svaret är att vi är rädda för att se hur kraftfulla vi är, och i många fall kan det kännas mer bekant och tryggt att stanna kvar i självtvivel. Det finns även en rädsla för att omgivningen inte ska acceptera oss och vända oss ryggen. Men lika mycket som det är vi själva som håller oss kvar i begränsningar, så är det upp till oss att tro på oss själva och skapa den förändring vi längtar efter.

Vilka verktyg kan hjälpa ljusarbetare att finna sin väg? 

 • Naturen - många ljusarbetare finner naturen som sin plats, sitt hemma. Den hjälper dig att transformera energier och läka, samt skapar en djupare kontakt med ditt inre och vilka behov, längtan och drömmar du bär inom dig. 
 • Andlig gemenskap - gå på kurser, retreats och liknande sammanhang där du kommer i kontakt med likasinnade människor som befinner på liknande väg som dig själv, i mötet med andra människor speglar ni och hjälper varandra. 
 • Meditation - stilla bruset omkring dig, tysta rösten i ditt huvud och finn svaren i tystnaden inombords. Regelbunden meditation och mindfulness ökar din andliga utveckling och läkningsprocess.
 • Självkärlek - när du stärker kärleken till dig själv blir det lättare att släppa på blockeringar som ligger i vägen, såsom begränsande trosföreställningar. Det blir då synligt för dig att du förtjänar att leva det liv du längtar efter.
 • Kreativt skapande - ljusarbetare är ofta skapande själar och ju mer du uttrycker dig via exempelvis målande, skrivande, dans eller andra kreativa former desto mer stärker du kontakten med din själ. Det är som terapi, och det kreativa skapandet kan även visa sig vara en del av ditt livskall. 
 • Tid och tålamod - forcera inte processen, låt svaren få komma till dig. Så länge du följer din inre känsla så kommer du så småningom dit du ska. 

Många ljusarbetare har ett stort behov av frihet och det är antagligen den största glädjekällan i livet för oss - när vi släpper gamla begränsningar och trosföreställningar är vi fria att stråla vårt sanna jag och leva det liv vi kom hit för att leva. Likt en fjäril kan vi fälla ut våra vingar och flyga iväg, lyckligt vetandes om att vi är precis där vi ska vara. Vi skapar vårt hemma på jorden.