Ljuslängtan

05.12.2019

Längtan efter ljuset är just nu starkare än någonsin. Det har redan varit en ovanligt lång period av mörker, och många kan uppleva sig låga i energin och en ovanlig trötthet just nu. Dessutom sker det mycket på ett energimässigt plan, som uppmuntrar till att göra en självrannsakan och fokusera energin inåt just för att möta det som vi behöver släppa taget om.

Detta handlar om att vi står inför stora förändringar just nu, både ur ett globalt perspektiv men även på ett personligt plan. För vissa är det mer påtagligt än för andra, beroende på vart man befinner sig i sin andliga utveckling och hur ens livsplan ser ut. Men det här handlar om ett förberedande inför det nya som väntar.
För att finna ljuset behöver vi också möta vårt inre mörker, och precis som det påtagliga mörkret i vintertid är heller inte vårt eget mörker att befara. Den har någonting att berätta. Det är en tid för självreflektion och vila, en möjlighet att stärka din inre kontakt och kanske finna de svar som du sökt efter.

Det ligger ändå någon form av magi i naturens och årstidernas cykler. Det är ju växlingarna som utgör den förtrollande känslan - hur kyla övergår till värme och mörker blir till ljus, samtidigt som färgerna skiftar i vår omgivning. Hur skulle vi kunna känna uppskattning utan att fått uppleva kontrasterna?

Älska livet för vad det är, se dem små ljusglimtarna i en kanske grå vardag. Ibland kan det vara det finaste vi har, just förmågan till att känna tacksamhet. 💛