Lyssna till din själs röst

10.03.2023


Det är lätt att hålla fast vid saker i livet som tynger oss fastän det får oss att må dåligt, detta för att det är en trygghet att uppehålla det vi känner till, och att bryta gamla mönster kan kännas både ovant och läskigt. Men livets lärdomar kommer fortsätta dyka upp i olika former tills vi kan se klart på situationen.

För en energikänslig själ känns det väldigt tydligt inombords när något inte känns rätt, men frågan är hur mycket vi väljer att lyssna och lita på den inre känslan. Här är det vanligt att förminska sin kraft och anledningen till detta är ofta för att vi är rädda. Rädda för känslan av förlust, att såra en annan människa, känna ånger, skuld eller att inte bli omtyckt. Detta kan sätta sig som en ordentlig barriär framför vår inre röst.

Men samtidigt får vi ju i den här stunden en möjlighet att släppa taget om den känslan genom att tillåta den komma upp till ytan, istället för att bära med oss den likt en tung ryggsäck. För ofta ligger dessa känslor och pyr i bakgrunden, men inte nödvändigtvis till vår medvetenhet. Istället kan det påverka oss i form av att vi känner oss tunga i energin, trötta eller maktlösa.

Två frågor till dig här är: Finns det känslor jag försöker undvika att möta och sopa under mattan i den här situationen? Vad för slags energi väljer jag att ha i mitt liv och vad vill jag lägga min dyrbara energi och tid på?

Det här handlar om självkärlek, att säga nej till det som inte tjänar dig och sänker din kraft, och att istället välja dig själv. Hur skulle det kunna uttrycka sig i ditt liv och hur kan du visa mer kärlek till dig själv i dina livsval? 🧡