Vår inre kraft

07.04.2017

Det är dags att vi börjar lyssnar till vår inre längtan och följer våra drömmar!

Vi bär alla på en inneboende styrka och förmåga till att skapa det liv vi önskar, en kraft som gör att vi kan åstadkomma egentligen vad som helst. Problemet är bara att vi inte är medvetna om den - vi tror att vi är hjälplösa inför våra omständigheter, när vi i själva verket själva har skapat dem. Visserligen så inträffar också händelser som vi inte kan kontrollera, och där behöver vi acceptera livets gång. Men även i livets utmaningar så kan vi välja hur vi vill respondera - om vi vill se det som en motgång eller möjlighet till att utvecklas. Genom att se negativt på situationen, så gör vi det också mycket svårare för oss att hantera den. Och när vi bara ser bekymmer med allting, så skapar vi mer av dem. Men när vi istället ser en mening med det som sker, och samarbetar med det som vi ställs inför, så blir allting så mycket lättare att möta samtidigt som vi bjuder in mer av det positiva till vårt liv.

Med tanke på att vi kan framkalla så mycket besvär och lidande för oss själva i våra tankemönster, känslor och handlingar, så visar det också hur vi kan vända på den onda spiralen och använda vår fantastiska förmåga till att istället skapa möjligheter och kanske till och med mirakel. För mirakel finns där ute, om du bara öppnar dina ögon för att se dem. När vi når en viss nivå i vår personliga eller spirituella utveckling, så börjar vi se på livet ifrån ett helt nytt perspektiv. Vi börjar se hur livet i sig självt är ett mirakel men också att vi egentligen är spirituella varelser som alltid på ett eller annat sätt kommer att leva vidare. Vetskapen om att livet är evigt, och att det enda som händer när vi lämnar jordelivet är att vår själ fortsätter sin resa till en annan plats och dimension, är en viktig insikt som skulle släppa mycket oro och rädsla för många människor. För vissa så kan detta låta som galenskap - men är det inte snarare tron om att allt bara bli svart som är fullständigt ologisk? Vad finns det för mening med att leva ett liv, och sedan aldrig existera mer? Om vi vågar söka på djupet inom oss, så kommer vi själva att hitta dessa svaren. Känslan av ett inre vetande, som inte går att ifrågasätta. Men så länge som vi är vilsna så känner vi tvivel och osäkerhet, och vet inte riktigt vad vi ska tro på.

Eftersom vi lever för evigt, så finns det inte heller tid. Tidsaspekten är egentligen påhittad och irrelevant, eftersom det inte finns något slut. Vi tror att vi har så bråttom hela tiden, fast egentligen så har vi all tid i världen. Det är vi som stressar på oss själva och tycker att saker ska vara på ett visst sätt, fastän det skulle kunna vara helt annorlunda. Vi erbjuds ständigt möjligheter till att vara närvarande och att njuta av det vi har - att känna solens värme och lyssna till fåglarnas kvitter, att uppskatta en mysig middag med familj och vänner, eller kanske att unna dig en skön stund i soffan med en god bok. Det är bara små exempel på vardagens guldkorn, som vi så lätt kan missa att värdesätta. Just för att vi tenderar att ta sådant för givet, eftersom det har blivit vår vardag. Men det spelar ingen roll hur vi har det egentligen, för vad som helst kan bli vardag. Ingenting är självklart. Vi kan tycka att någon annan har det perfekta livet, medan personen i fråga inte alls är nöjd med sin tillvaro. Det handlar om perception - hur vi uppfattar och ser på vårt liv. För spelar egentligen någonting någon roll, om vi ändå inte uppskattar det? Tacksamheten är det viktigaste vi har, något som inte bara ger mer tillfredsställelse i din tillvaro men också skapar mer av det som du önskar att ha i ditt liv.

Så har du någon dröm, eller kanske flera, som du önskar att förverkliga? Allt det du längtar efter kan bli verklighet, om du vågar ha tillit till det. Vi måste bara sluta att blockera för oss själva - att sluta tänka i begränsningar, problem och brister. Detta är endast baserat på rädsla. Välj istället att se allt det härliga som du kan få uppleva i livet genom att du vågar att följa dina drömmar, för då bygger du istället upp ett helt annat liv som är baserat på din inre längtan och kärlek till livet. Det är dags att vi alla börjar inse hur stark tankens kraft är, och hur den manifesterar den värld vi lever i. Om du känner dig osäker och tvivlar på din egen förmåga, leta upp inspiration hos andra människor som har lyckats uppnå otroliga saker. Låt dig bli influerad och inse att du har precis samma potential, skillnaden är att den personen har insett det och vågat kasta sig ut i det okända. Så varje gång du börjar tänka i hinder, stoppa dig själv. Stanna upp och inse att du har hela världen framför dina fötter, och att det endast är din hjärna som skapar dessa begränsningar. Det blir verklighet för att du tror på det. Men använd då istället din energi till att tro på det som du verkligen förtjänar, allt annat är att förstöra för dig själv och den glädje som väntar på dig.

Vi har alla möjligheten till att leva ett liv i total frihet - ett liv där vi själva bestämmer vad vi vill göra, och följer vårt hjärta. 

Men det är upp till dig.