Gåvan i motgångar

03.11.2019

De största lärdomarna kommer ofta i form av motgångar. När det gör som ondast och gamla mönster gör sig påminda, så kan det handla om att du är i en förändringsprocess där du bryter dig loss ifrån det som inte gynnar dig längre. Det kan ge dig en möjlighet att bli fri, och lämna utrymme får någonting ännu bättre. Kanske någonting som du inte ens hade kunnat föreställa dig själv i din vildaste fantasi.

Just i stunden så kan det vara svårt att tyda budskapet som ligger bakom, men min tro är att det finns en mening med allt vi ställs inför. I efterhand är det lättare att se allting med en större klarhet, men tills dess så kan vi behöva finna oss i en dimma av ovisshet. För att hitta svaren så kan vi behöva genomgå en period av total förvirring.
Vi får som en möjlighet att visa vår inre styrka i dessa stunder - hur vi har förmågan att klara av så mycket mer än vad vi trodde. Utan dessa utmaningar så skulle vi inte veta vad vi är kapabla att klara av.

Ha tillit. Se hur allting är gudomligt planerat, och hur fallgroparna är en del av ditt livspussel, som leder dig på rätt väg till slut. Ibland så kan du inte göra annat än att överlämna dig till en högre kraft. Vissa saker kan vi bara inte råda över, hur gärna vi än vill att någonting ska fungera.

I slutändan så kan det resultera i att du får en möjlighet att ta enorma steg i din personliga utveckling, och när du ser tillbaka så kan du göra det med ett leende och tänka "vilken tur att jag fick gå igenom detta, så att jag kunde komma dit jag är idag". Meningsfulla insikter och en djupare självkännedom kommer sällan gratis, men oj vad det är värt resan dit.