Nytt kapitel

07.01.2021

Ett nytt år, ett nytt kapitel. Vintern omsluter oss och bringar nytt, efterlängtat ljus. 

För vissa så kanske detta bara är ännu en nystart, som nyårsskiftet tenderar att innebära. En chans till att göra saker annorlunda, tänka nytt och sträva mot nya mål. Men den tiden vi träder in i nu är så mycket mer än ett nytt år. Vi går in i en helt ny tidsepok, nämligen vattumannens tidsålder. För dem som jobbat intensivt med sin andliga utveckling den senaste tiden så kan det kännas av som ett tydligt energiskifte, där vi går mot allt ljusare tider och den energin som varit så enormt tung det senaste börjar lätta. 

Energin är så pass stark och påtryckande just nu att vi inte kan blunda för den. Det är som att det inte går att ljuga för sig själv längre, du behöver vara helt sann mot dig själv och följa ditt hjärta. Det kan handla om att sätta gränser, göra din röst hörd, ta steget att uppfylla ditt livskall eller att öppna upp för relationer som ger dig det själsliga djup och villkorslösa kärlek du söker efter. Det är dags att släppa taget om rädslan för vad andra människor ska tycka om dig, och istället följa kärlekens röst. Att skapa det liv din själ längtar efter, oavsett hur det tas emot utifrån. 

Det är många "sanningar" som vi kan intala oss själva, men som egentligen inte är sanning. Dessa kommer från vårt intellekt, och inte från vårt hjärta. Detta framgår mer än någonsin just nu, både på ett personligt och kollektivt plan. För den här tiden vi går in i nu handlar om att vi behöver skapa inifrån, genom att lyssna till vår själs röst. Inte minst har det här senaste året, hur tufft den än ha varit, hjälpt oss ännu mer att rikta fokuset inåt för att vakna upp och bli sanna mot oss själva. Vad är det som egentligen är viktigt, när vi gräver på djupet? Vi har haft och har fortfarande mer tid till introspektion, och det innebär att många viktiga insikter kan komma upp till ytan. 

Beroende på vart du befinner dig i din själsliga utveckling, så blir du olika påverkad av dessa energier. Så oavsett om du upplever att du har mer energi än någonsin och känner en förväntansfull glädje inför det nya, eller tvärtom just nu är helt dränerad på energi och får möta mycket rädslor och tunga känslor, så är allt i sin ordning. Det finns inget färdigskrivet blad på vad som är "rätt" eller hur du borde känna, bara var som är rätt för dig. Det hänger på vad som behöver komma upp till ytan för att du ska kunna uppnå din fulla potential och stå stark i dessa högfrekventa energier. 

Det här inre arbetet som många behöver göra kan ibland kännas som en väg utan slut, där du hela tiden upptäcker nya lager som behöver skalas av och kan ifrågasätta när du egentligen är färdig. Men glöm då inte att vi blir egentligen aldrig blir helt klara, utan syftet med att vi är här är för att hela tiden utveckla oss och komma närmre vår inre kärna. Det som sker är att allting skiftar form och uttryck. Och det är en resa som är både utmanande och fantastisk på samma gång, som bjuder på många gåvor och möjligheter. Detta har byggt en viktig grund för det vi går in i nu. 

Det är lite intressant att ju längre du kommer i din andliga utveckling, desto mer inser du hur mycket mer det finns att lära. Andlighet handlar på många sätt om att släppa taget om att vi inte kan förstå allting, men det innebär inte att vi inte vet eller är fulla av insikter. Vi kan ändå bära på inre övertygelser och känna av saker som vi inte kan förklara, och detta ska vi inte vifta bort utan lyssna till. Det är information som vi inte kan förstå rent intellektuellt, men som är lika sann för det. Så låt oss fortsätta denna resa tillsammans, och se vad tiden framöver har att tillföra längs vår väg. Det handlar egentligen mer om vad vi väljer att skapa, än vad som väntar. Vi är skapare av vår verklighet! 💛