Följa ödets väg

08.07.2020

Vissa saker i livet är förutbestämda, och när någonting är menat att ske så känner vi det i djupet av vår själ, det är som att hela vårt hjärta sjunger av glädje. När ödet inträffar så är det alltid förankrat med det vi önskar oss som mest, och därför är just att följa vår dragning och längtan universums sätt att leda oss dit. För även om det är någonting som vi har kommit hit till jorden för att få uppleva, så hänger det på oss att vi gör det nödvändiga arbetet för att kunna komma dit.

Det råder ibland en missuppfattning i att någonting som är ödesbestämt kommer att ske oavsett, och därför behöver vi inte göra någon ansträngning. Vissa kan även ställa sig spekulativa till ödet, för om allting redan är förutbestämt - vad spelar det då för roll vad vi gör för val i livet? Det är därför det kan bli så fel med spådomar om framtiden, om vi tar för givet att någonting kommer att ske och tänker att livet är som ett färdigskrivet blad.

Men det kan inte komma längre bort från sanningen. Ansvaret ligger alltid hos oss själva, och det finns inga garantier i livet. Livet är som ett stort pussel, och dessa pusselbitar hänger ihop. Man kan se det som ett samarbete mellan universum och din själ - när du lyssnar till den inre vägledning du får och följer den, så kommer du också dit du ska. Du kanske kommit hit till jorden för att uppfylla ditt livskall, eller är menad att möta vissa viktiga personer för att utvecklas och få till dig nödvändiga lärdomar. Det kan även vara i form av en livspartner som du är menad att möta i det här livet, där ni delar ett själskontrakt som ni bestämt redan innan ni kom hit till jorden.

Men även om någonting är ödesbestämt så kan vi välja en annan väg, för vi har alltid vår fria vilja. Och för att exempelvis kunna följa ditt livs syfte att hjälpa mänskligheten, så kan du först behöva göra både en inre och yttre resa för att läka dig själv och vara redo att ta dig an den rollen. För att möta de människor du är menad att möta, så behöver du också ha nått en viss mognad för att vara mottaglig för de lärdomar och insikter som är menade att komma till dig. Inte minst är din egen självkärlek den nödvändiga ingrediensen till en lycklig kärleksrelation. Därför är just vårt inre utvecklingsarbete grunden till att vi ska kunna komma dit vi är menade att vara, vi kan inte blunda för sanningen och hoppa över A för att komma till B.

Det är även därför det som är ödesbestämt ofta är fyllt av magi och synkronicitet - det är universums sätt att visa dig vägen genom att sända dig tecken, synkronisera olika händelser som leder dig rätt, eller skapa starka känslor inom dig som viskar vad som är nästa steg för dig. Vi får all hjälp och vägledning vi behöver, men det är upp till oss att göra arbetet. Så var uppmärksam på vad som sker utanför dig. Lyssna inåt till din inre röst. Känner du att din själ vill leda dig in på en viss väg, följ det. Våga möta det som ligger som hinder framför dig på din livsväg, så att det som är menat kan komma till dig 💚