Omtumlande energier

06.11.2020

Det är många som upplever att det är en enormt känslomässigt påfrestande tid som vi lever i just nu, och det med all förståelse. Det är turbulent, där mycket tunga energier kan cirkulera runt. För en person som är väldigt inkännande och därmed har en förmåga att suga åt sig alla energier runtomkring sig så är det viktigare än någonsin att lära sig att skydda sig själv. Ofta kan vi gå runt helt omedvetna om att vi bär på den här känsligheten, och vi kanske frågar oss själva varför vi känner oss så himla trötta eller låga i vår energi. Vi kan samla på oss mer än vi tror, och eftersom det sker på ett energimässigt plan så kan det vara svårt att uppfatta.

Så i dessa tider där mycket känslor löper amok så kan vi i själva verket gå runt och bära på känslor som inte ens är våra egna. Det behöver inte nödvändigtvis komma från en specifik person, utan det kan snarare handla om den turbulenta energin som kan upplevas hänga över hela mänskligheten just nu. Den känsla som kanske sprider sig som mest just nu är rädsla, och mycket av den här rädslan skapas av media och omgivningen. Vi som är känsliga blir så påverkade av vilka ord vi hör, stämningar eller känslor vi fångar upp. Men det positiva är att vi har ett val. Vi kan välja att skydda oss, bland annat genom att skärma av oss från det som sänker vår energi. Vi måste inte följa med i nyheterna om det endast får oss att må dåligt, vi behöver inte träffa människor som endast skapar mer oro inom oss. 

Försök istället att ägna dig åt sådant som lyfter din själ och och inger ett lugn. Måla en tavla, ge dig ut i naturen eller se en film som ger dig inspiration och nytt hopp. Kanske rentav skriva en bok? Det spelar egentligen ingen roll vad vi väljer att göra med vår tid, så länge det ger oss meningsfullhet. Men framförallt får vi just nu mer möjlighet att våga gå inåt och finna en helhet inom oss själva, istället för att söka efter den genom yttre stimulans. Någonting som vi kan uppleva är svårare att åstadkomma i nuläget. Kan det vara en slump, eller kanske finnas en mening och lärdom i detta? Den mest fullkomliga glädjen är just den vi finner inom oss, utan att vara beroende av yttre händelser. Den gömmer sig även i de små tingen - att kunna vara i total närvaro, kanske blickandes ut mot en solnedgång. Att känna den friska luften en magisk hösteftermiddag. Detta finns alltid kvar oavsett. Vår inre frid kan inte tas ifrån oss, så länge vi inte tillåter det. 

Just naturen är en av de absolut bästa sätten att släppa på rädsla/oro, hitta glädjen och framförallt att landa i vår egen energi. Att kunna vädra ut det som vi inte vill bära med oss på vår väg och bli påminda om vad som faktiskt är livet. Det går alltid att finna guldkorn, men det gäller att vara uppmärksam. Ibland så gömmer de sig under en hög av gruskorn. Men när vi väl börjar gräva så blir vi mer vakna och uppmärksamma, och kan till och med upptäcka att de faktiskt finns överallt.