Väntrummet.

27.05.2018

Livet består av olika faser - ibland så hamnar vi i skeden där allting rör på sig och är i en ständig förändringsprocess, men ibland så hamnar vi även i något som jag kallar för väntrummet. Rummet mellan det gamla och det nya, i väntan på det som komma skall. Här känns det som att allting bara står still och har stagnerat, och att vi är fast på en plats där vi egentligen inte vill vara. Något som skapar en frustration hos de flesta av oss, speciellt om vi är otåliga och behöver känna att vi gör framsteg och att allting är i ständig rörelse. Yttre förändringar börjar dock ofta med dig själv, för när du förändras så förändras även din omvärld. Men så länge du håller fast vi gamla mönster, så kommer livet att fortsätta ge samma respons. 

Men även om det är viktigt att se sitt eget ansvar i det hela, så finns det alltid en mening bakom stagnation, och den kan se olika ut. Men ofta så handlar det om att vi behöver en tid för introspektion och för att landa. Det ger oss ett gyllene tillfälle att fokusera inåt istället för utåt, och att rannsaka oss själva. Att släppa taget om sådant som inte gynnar oss, och att utvecklas som människa. Men om vi bara beklagar oss över hur vår situation ser ut, så förstärker vi vårt lidande och det blir svårt att se en utveckling. Då är det vi själva som håller oss fast. Det handlar om att våga se varför vi har hamnat här, och vad vi är menade att lära oss av det. Ingenting i livet sker förgäves. 

Ibland är det faktiskt bra att allting står still, för det är antagligen precis det vi behöver. Vi får då tid och utrymme att komma fram till insikter om oss själva. Och egentligen så sker det mer än vi tror, det är bara det att vi inte alltid är förmögna att se det. Förändring och utveckling sker inte bara i det yttre - faktum är att den största transformationen är egentligen den som sker inom dig, när du riktar fokus inåt.