Själsfrändemöten

24.05.2017

Vad är det som händer i mötet med vår själsfrände? 

Något som många av oss drömmer om är att få möta vår själsfrände. Vår själsfrände är någon som har målats upp som den ultimata kärlekspartnern, personen som vi är menade att spendera resten av vårt liv tillsammans med. Det finns en förväntan av att när vi har mött honom eller henne, så kommer allting att falla på plats och sökandet är då över. Själsfränder har blivit ett begrepp som används allt oftare när vi går in i en relation - och kanske är det just förhoppningen om att det är så, som får oss att göra det. Eller kanske att vi egentligen inte riktigt vet vad dessa djupa själsliga möten faktiskt innebär.

Hur ogärna jag än vill spricka hål på den fina bild som har byggts upp av själsfränder, så är sanningen att det är lite mer komplicerat än så. För även om det är ett av de vackraste och renaste möten som du någonsin kommer att erfara, så väcker det otroligt starka känslor inombords. Den stora ömsesidiga kärleken som uppstår, har också en skuggsida. Det är här rädslan brukar kliva in. Många av oss har bagage som vi bär med oss sedan gammalt, och som vi har glömt att lägga av oss längs med vägen. Det innebär inte bara våra erfarenheter, utan framförallt de känslor som följer med oss som vi kanske trott inte längre fanns kvar. Sårade känslor, sorg och kanske ilska. Det kan grävas så djupt inom oss att det till och med dyker upp känslor ifrån tidigare liv. Men det som väcks allra starkast är just rädslan, för samtidigt som vi inser vad det är som vi kan få, så förstår vi också vad det är vi kan förlora. Ofta så är vi heller inte medvetna om vårt eget värde, och tampas med en dålig självkänsla. Och eftersom vi inte ser hur värdefulla och älskvärda vi är, så har vi svårt att förstå hur någon annan kan se det. Vi känner oss helt enkelt inte värda denna fantastiska människa. Det är precis det här själsfränder är menade att hjälpa oss med - att lära oss älska oss själva villkorslöst, för att sedan kunna ta emot den kärleken av någon annan.

Dessa möten sker alltså främst för att få oss att växa och ger oss lärdomar om oss själva, att se vår egen storslagenhet och bygga upp vår självkärlek. Det kan i första taget verka som att det handlar om denna människa vi just mött som fått vårt hjärta att klappa så starkt, och vi fastnar så lätt i den starka attraktionskraften och virvelvinden av känslor. Men det är här vi behöver rikta blicken mot oss själva i första hand, för det som sker handlar egentligen om dig och din utveckling. Allt har egentligen alltid handlat om dig, för det är du som speglar alla de relationer som du är i. Dessutom är mötet menat att sätta igång processer inom oss, som vi ofta inte klarar av att gå igenom samtidigt som vi går in i en relation. Vi behöver utrymme för att landa i oss själva, och i allt det som har kommit upp till ytan. Tid till att läka våra sår som har rivits upp, något som ingen annan kan läka åt oss. Vi kan därför behöva en tid ifrån varandra, eller så kanske vi väljer att gå vidare med våra liv. För ibland så är det inte meningen, och då finns det en mening med det. Men vi behöver i så fall inte bli besvikna över det, för vi har inte bara en själsfrände, vi har en hel själsfamilj. En själsfrände innebär ju en människa som du delat tidigare liv med, och det är inget som du bara har gemensamt med en person. Det behöver inte heller vara i form av en kärleksrelation, utan det kan bli din bästa vän eller någon som kanske redan finns i din familj. Ett djupt själsligt band kan visa sig i många former, och behöver inte nödvändigtvis vara en livspartner.

Men hur vet du att du har träffat din själsfrände? Vår intuition och magkänsla brukar tala otroligt starkt till oss när det händer. Här behöver vi skilja på våra tankar, och vår inre känsla. Innerst inne så vet du, men dina tankar kan vilja få dig att tro att det inte är sant då vårt intellekt arbetar mer med logik och lätt kan ifrågasätta det som verkar för bra för att vara sant. Det första tecknet brukar vara igenkänningen, en känsla av att ha mötts tidigare. En känsla som stämmer mycket väl, eftersom ni har spenderat tidigare liv tillsammans. Det är ofta något som man känner med en gång och som man kan läsa av i ögonen, för det ligger verkligen något i att ögonen speglar vår själ. Så i mötet kan man ofta nästan direkt förnimma det djupa bandet och den starka dragningskraften, det är mer i form av en inre attraktion som uppstår snarare än baserat på yta. Det är som två magneter som starkt dras till varandra, en kraft som inte går att stoppa utan som alltid finns där. När man är tillsammans så känner man sig väldigt trygg i att våga vara sig själv, det finns en acceptans och frihet till att bara få vara utan några roller. För med din själsfrände så faller alla masker av, och det finns inget utrymme för något annat än det som är på riktigt du. Du upplever också en overklighetskänsla och magi med din själsfrände, samtidigt som en stark rädsla väcks för det som händer och den effekt som en annan människa kan ha på dig. Något som också är karakteristiskt för själsfränder är att man har en liknande energi, och man delar ofta väldigt lika syn på livet, intressen och värderingar. 

Vad som är viktigt att ta med sig här är att själsfrändemöten inte sker förrän vi är redo för den utvecklingsprocess och prövning som det innebär. Allt sker precis enligt planen och vi kan alla vila tryggt i att det är för vårt absolut bästa, det är bara att våga följa med i känslostormen som det kan innebära. Den kommer att lugna sig med tiden, det är en naturlig process som behöver ske. Ofta så brukar dessa möten också innebära en större andlig utveckling, som ett andligt uppvaknande som totalt omkullkastar den bild du hade av dig själv och livet förut. Det blir som en rivstart på en ny resa inom dig själv och i livet. Så det är bara att omfamna allt som sker, och ta till dig alla lärdomar och insikter som medför. Allting kommer att falla på plats så småningom och är menat att hjälpa dig att finna vägen hem igen, till ditt sanna jag. Att våga börja lyssna till din inre röst och följa ditt hjärta.