Själslig läkning

11.07.2021

Dagar när själen värker är också dagar när själen läker, att tillåta dig att känna är att komma ett steg närmre din inre kärna. Att därför lägga locket på innebär i samma stund att ta ett steg längre från dig själv. Dina känslor har alltid någonting att berätta för dig och är av godo oavsett hur obekvämt det kan kännas. Ju starkare du känner en känsla desto viktigare är det att du betraktar den, och den dag du kan omfamna det som du allra helst vill fly ifrån är kampen över eftersom det inte har någon kontroll över dig längre.

Vi befarar att möta vårt inre mörker. Men det är när vi vågar gräva djupt som vi får möta vår inre spegelbild. Där bor allting. Inte bara våra rädslor, sorg eller förträngda tankar och minnen, utan även vår djupaste längtan, efterlängtade insikter, total glädje och kärleken till dig själv. Ju djupare du gräver, desto djupare kan du älska. I grund och botten är detta vårt hemma. Det är här den sanna lyckan bor. När vi vågar ta oss igenom de snåriga träsken kommer vi också upptäcka att det leder oss in på en stig som tar oss till den vackraste destinationen. Ett steg i taget, och du kommer dit. 

Kan du älska alla dina färger, oavsett nyans? Kan du acceptera dem som de är, utan dömande? I slutändan handlar acceptans och tillåtelse om frihet. Frihet att vara och uttrycka den du är, att följa din själs viskningar istället för samhällets krav och förväntningar. Allting hänger samman - när du är sann gentemot dig själv så kommer också ljuset finna dig liksom vägen framåt uppenbara sig.