Själslig närvaro

23.07.2019

Det är inte konstigt att så många av oss känner sig vilsna med tanke på hur sällan vi tar oss tiden att stanna upp. Att känna en vilsenhet eller tomhet är själens sätt att visa att vi behöver vända blicken inåt istället. Det är då vi kan finna klarhet, för det är i tystnaden som vi ofta finner svaren och kan få de djupaste insikterna. Det är också i vår själsliga närvaro som vi kan hämta hem oss själva, och stå starka i vår egen kraft.

För hur kan vi leva ett meningsfullt liv om vi inte är närvarande när det händer? Det är så vi tappar kontakten med oss själva och hamnar på villovägar, ofta med blicken utåt, sökandes efter lösningar. Med en tro på att vår inre tomhet ska fyllas med sådant vi finner i det yttre, vilket lätt kan skapa ett beroende.

Tänk så många gånger vi gör allt så mycket mer komplicerat än vad det behöver vara, ofta för att vi fastnar i vårt huvud istället för att känna efter. Vårt inre är det dyrbaraste vi har, och ju mer vi lyssnar till vår själ desto tydligare kommer vägen bli för oss 💚