Släppa taget

21.10.2022

Livet handlar för mig om att släppa taget, om och om igen. Det är där vi blir fria. Släppa taget om vad, kan man fråga sig? Om allt som inte gynnar oss. Vårt kontrollbehov, hur vi tror att saker måste vara, rädslor, dömande, prestation och våra tankar. Problemet ligger ofta i att vi håller så hårt fast i saker att det skadar vårt välmående och inre frid, och i detta skapar vi lidande för oss själva.

Det här är någonting jag märkt att jag och många andra kommer tillbaka till hela tiden i sitt utvecklingsarbete, och hur lätt det är att fastna i att vi hela tiden ska vara perfekta. Det går att se prestation i allting om vi vill, till och med i vår lycka, men det är egentligen bara en illusion. Det har aldrig handlat om att vara fulländad, utan om att lära dig hantera och acceptera livets kontraster.

Mitt i allt detta är det lätt att vi glömmer av stillheten och närvaron. Det är okej att stå still ibland, faktum är att det är nödvändigt för livets balans. Ibland kan vårt intellekt säga "jag vill att det ska hända mer" samtidigt som vårt inre säger "men jag behöver vila". Förmågan att vila och återhämta oss är en viktig del i vår utveckling.

När du kan ge kärlek till dig själv de dagar du känner dig svag, eller känna tacksamhet för att du upptäckt ett nytt beteendemönster hos dig själv som du behöver släppa taget om - det är då du verkligen utvecklas och känner dig levande 💙