Transformationens kraft

11.01.2022

När vi genomgår stora transformationer i oss själva och i livet så kommer det vara omtumlande, ändå är det så lätt att fastna i känslan av att någonting är fel. Det är inte så konstigt att den rädslan dyker upp när vi möter känslor som frustration, förvirring och sorg. Även om längtan efter det nya är stark, så kan sorgen i att lämna det gamla vara minst lika påtaglig. Inte för att det är fel, men för att det kan vara smärtsamt att släppa taget om något som varit en trygghet under så lång tid. 

Vi vill så gärna ha snabba resultat i livet, och när vi strävar mot en väg i att må bättre så vill vi må bra med en gång. Men det vi glömmer är att innan vi kan börja må bättre så behöver det som legat i vägen komma upp till ytan. Att skapa förändring kan vara lika inbjudande som skrämmande. 

Det viktiga är dock hur vi bemöter de här känslorna. Att vi inte kämpar emot oss själva och processen utan istället försöker följa med. Tänka att vi tar ett steg i taget, och att det får ta sin tid. Det som händer när vår själv utvecklas, är att egot börjar släppa taget och därmed får panik. Den känslan kan vara enormt påtaglig och du kan undra om du håller på att bli galen? Svaret är nej, det är så det känns när transformationen är djupgående. Kom ihåg att bemöta dig själv med kärlek och acceptans, då släpper frustrationen mer och du kan följa flödet lättare. När vi har förståelse för vad det är som sker så blir det mycket lättare att acceptera.

Genomgår du en förändringsprocess i dig själv just nu och behöver någon som håller din hand och hjälper dig nå klarhet i vad som sker? Kontakta mig på: lovisa@ljuslangtan.se så hjälper jag dig vidare antingen via samtal eller skriftligt 💚