Tro på din kraft

19.08.2022

Många av mina kunder bär på en stark rädsla för att kliva in i sin kraft - att tro på sig själva, ta steget utanför sin komfortzon, släppa offerrollen och ta handling och se sin egen potential och förmågor. Det är som att det är mycket lättare att blunda för det, för om vi blundar kan vi inte ta skada. För vad skulle hända om vi faktiskt utmanade detta? Vad skulle vi upptäcka, eller förlora? Att vi är kapabla till så mycket mer än vi tror, eller att vi skulle kunna misslyckas? 

När vårt hjärta längtar efter att göra något så kan det inte bli fel när vi skrider till handling eftersom det är vår själs vägledning - vi kan behöva ta omvägar och möta motgångar, men vi kan inte misslyckas så länge vi inte ger upp eller aldrig försöker alls. Det kommer alltid tillbaka till samma sak - tilliten. Att lida av en otillräcklighetskänsla är dessvärre inte sällan förekommande, och jag talar både i egen erfarenhet och bland många människor jag varit i kontakt med. Det här problemet är så välbekant för mig eftersom detta har varit det jag jobbat med mest i min egen personliga utveckling. 

Det fanns en tid när jag bara ville gömma mig. Jag var livrädd för att synas och vad andra människor skulle tycka om mig, att inte ha vad som krävs, att våga ta plats och att skina mitt ljus. Så mycket tvivel som handlade om mina egna rädslor. Hade jag låtit det hindra mig hade jag aldrig kunnat hjälpa någon och gått miste om det som känner att jag är menad att göra. Istället låter jag det bli en drivkraft till att hjälpa människor som går igenom precis samma utmaningar, det är ju genom att gå igenom vår egen resa som vi får verktygen och förståelsen. 

 Ibland är det just det vi befarar mest, som vi ska göra. Och som jag alltid brukar säga - för att bryta mönster behöver vi göra tvärtom. Jag vet hur många människor det finns därute som sitter och väntar. De är rädda att ta steget, samtidigt så brinner det en glöd i deras hjärta. Tänk om vi alla kunde följa våra drömmar, och inse att det är möjligt för oss, även om vi inte kan se vägen än? För dig som på olika sätt vill sprida ditt ljus till mänskligheten - det handlar inte bara om dig, du behöver se det ur ett högre perspektiv och tänka på alla som behöver just din hjälp.

Känner du igen dig? 💙