Vikten av att stanna upp

24.03.2018

Vad innebär det egentligen att leva livet fullt ut? 

Vi är så många som är fast vid vad vi gör. Att hålla oss sysselsatta och fylla vårt liv med saker. Men är det sådant som vi känner på riktigt är meningsfullt? Och är vi faktiskt närvarande när livet händer?

Ibland kan det absolut bästa för oss vara att göra ingenting. Att bara existera, och känna att vi lever. Att vara medvetna om våra andetag, och våra hjärtslag. För ju mer vi fyller vår vardag med aktiviteter, desto svårare blir det att vara närvarande och att vara i kontakt med vårt inre. Att göra ingenting är så underskattat, och ses som allt annat än produktivt. För vi måste ju hela tiden "göra nytta". Men vi måste egentligen ingenting. Och om du faktiskt vågar stanna upp och bara vara, så kommer du upptäcka hur mycket som kan börja växa ur tystnaden och stillheten. Både i dig, men också runtomkring dig. Självläkning, insikter, inre frid, eller plötsliga idéer och inspiration som öppnar upp för något nytt i livet. 

Livet är det som händer här och nu. Det handlar inte om vad vi gör, det handlar om vi är där när det händer. För vad är det för mening att leva, om vi inte märker att vi lever? Om livet bara flyger förbi, och vi plötsligt står där och undrar vart all tid tog vägen. Tiden, som egentligen inte existerar. Allt finns ju i nuet. Så se till att omfamna det 💛