Livspusslet.

01.05.2018

Livspusslet.

Hela livet är som ett enda stort pussel där varje bit ska hitta sin plats. Och ofta har vi så bråttom med att allt ska falla på plats med en gång, att vi glömmer av att vi faktiskt har hela livet på oss. Så mycket vi stressar över, helt i onödan. För allt är precis som det ska. Det är meningen att det ska ta tid, för att allting ska kunna få sin tid att gro och växa. Det ligger någonting vackert i att låta saker få ske i sin takt, och begrunda processen medan den transformeras till något fantastiskt.

Allt handlar om vår tillit. Vår tillit till att allt löser sig, och att där vi befinner oss just nu, är i perfekt ordning. Även om vi för stunden går igenom en svår period. Men de svåra perioderna är ju de mest meningsfulla, eftersom det är där vi växer som mest. Det är där de viktigaste insikterna kommer till oss. Insikter som vi behöver för att så småningom vara redo för nästa skede i vårt liv. Belöningen kommer alltid, och ibland är den närmre än vi tror.

Men om du kan finna en acceptans och meningsfullhet där du befinner dig nu, så kommer allting att kännas så mycket lättare. Då kan du lättare finna kontakten med nuet, och släppa tankarna på framtiden. För även om det må vara en klyscha, så kommer vi inte undan faktumet att livet är det som sker här och nu.