Berörande musik

Musik som berör ända in i själen 


Musiken ger livet en melodi och vår själ en röst, och kan fånga och spegla precis det vi känner inombords. Den talar till oss alla, så låt den också få tala till dig.

En låt som knappast behöver några ord - till dig som känner en oförklarlig hemlängtan:

Fullkomligt underbar låt som tycks vara tidlös - går det någonsin att tröttna på den här låten?

Ögonens talande språk - den här videon och låten visar på något utav det vackraste och viktigaste vi har inom oss: Sårbarheten och kärleken. 

Så vacker melodi, budskap och musikvideo. Got to keep dancing when the lights go out

Både den här låten och musikvideon är som att släppas in till en drömvärld full av kärlek, ljus, omtanke, frihet och gemenskap. Som en påminnelse om magin i livet, att inte sluta drömma och värna om vårt inre barn och upptäckarglädjen vi bär inom oss:   

Så många viktiga budskap som finns i texten i den här låten: Var inte rädd för att vara svag. Lyssna till ditt hjärta, för att hitta tillbaka till dig själv. Bry dig inte om vad andra säger - följ din egen väg: 

En påminnelse om att hela du är vacker, oavsett hur du känner dig. Släpp fram alla dina känslor, och våga visa ditt sanna jag:

Ett ögonöppnande och känslostarkt budskap om hur världen ser ut idag, som belyser vikten av att vi alla sprider kärlek till vår omvärld:

Både låten och filmen som den är tillägnad (Rädda Willy) träffar rakt i hjärtat. Den väcker både glädje, kärlek och tårar. En låt som alla måste få höra, men också en film som alla borde se. Djupa band skapas inte bara människor emellan, utan även mellan människor och djur:

Det här är den ultimata hyllningen till sann kärlek. In your eyes I am complete. In your eyes I see the doorway to a thousand churches. Lyssna och dröm dig iväg i den vackra texten och de fängslande melodierna:

En till fängslande låt med Peter Gabriel, som förhoppningsvis kan skänka tröst och inge en känsla av att du inte är ensam: 

Till dig som älskar vackra melodier och stråkar. En stark låt med en text som många kan relatera till - frustrationen och meningslösheten som många kan uppleva i vardagen, men med melodier som speglar livets skönhet och ibland bitterljuva karaktär:

En till låt för dig som älskar starka melodier och pianospel. Den här låten är ren magi, och tar dig till en helt annan värld:

Här kommer två gamla låtar ifrån 90-talet till dig som älskar afrikansk musik, eller som bara behöver muntras upp. Det är svårt att inte känna ren och skär lycka med musik som denna:

En lika fångande musikvideo som text - som för mig speglar mänsklighetens uppvaknande. Låten belyser hur vi behöver lära oss att stanna upp i vår stressiga vardag. Att vara närvarande och medvetna om vad som sker i våra liv:

Vacker isländsk musik - låter som ingenting annat. Den visar att du behöver inte förstå språket, musiken och videon talar för sig själv. Den väcker något inombords och berör på djupet:

Behöver du en stor dos av motivation? Ta då och lyssna på den här låten. Den påminner om hur livet på jorden är ett mirakel, men vi måste ta vara på det. Vi lever bara här och nu:

Återigen liknande budskap: Livet är ett mirakel. Otroligt stark video till fängslande musik:

Ted Gärdestads musik har en förmåga att beröra djupt in i själen, och lämnar knappast något öga torrt. Den här låten är tillägnad Ted Gärdestad själv, skriven av sin kära bror, och kan vara en av den vackraste men sorgligaste som jag vet: